Burn-out en werken is dat verstandig?

Je bent helemaal op. Fysiek en mentaal ben je uitgeput en je voelt je moedeloos. Maar toch wil je door blijven gaan. Er moet tenslotte nog zo veel gedaan worden en mensen rekenen op je. Maar is het wel zo verstandig om te blijven werken bij een burn-out? Je werkgever of je omgeving denkt misschien van wel, maar diep van binnen weet je dat doorwerken het minst verstandige is om nu te doen.

De noodrem

Een burn-out is alsof je lichaam en geest hard op de rem trappen. Het is het laatste noodsignaal en je wordt gedwongen om ernaar te luisteren. Maar een burn-out is doorgaans alles behalve het eerste seintje dat het genoeg is geweest. Een burn-out bestaat namelijk uit 5 fases. Het is het resultaat van continue overbelasting en het negeren van signalen van lichaam, geest en de omgeving.

Omdat een burn-out het resultaat is van al deze opgebouwde spanning en klachten, is rust een absolute must. Je voelt je waarschijnlijk verschrikkelijk en de situatie is uitzichtloos, maar dit is juist het kantelpunt. Vanaf hier begint het herstel. Je lost overspannenheid en een burn-out niet op door op dezelfde voet door te gaan als voorheen. Hier zijn de problemen juist door ontstaan.

HERSTEL MINDSET

Rust en bezinning

 

Om te herstellen van een burn-out zul je dus rust moeten nemen. Het herstel kost tijd en het is doorgaans niet makkelijk, maar deze periode biedt ook mogelijkheden. Het kan ook een tijd van reflectie en introspectie zijn. Hoe is het zo ver gekomen en wat kun je veranderen om dit in de toekomst te voorkomen? Juist daarom is professionele begeleiding bij een burn-out zo belangrijk.

Hoe nu verder?

Ben jij herstellende van een burn-out en op zoek naar tips en begeleiding om het leven weer op te pakken zonder in dezelfde valkuilen te vallen? Dan ben je bij Herstel Mindset aan het juiste adres. Samen werken we aan jouw herstel. Ik leer je de juiste tools aan om sterker en weerbaarder uit deze crisis te komen. Maak een afspraak voor een kennismakingsgesprek en ontdek wat Herstel Mindset voor jou kan betekenen!

 

GRATIS & VRIJBLIJVEND

30 MINUTEN VIDEOBELLEN

Maak hier je afspraak;

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we u de beste ervaring op onze website geven.